Forsiden
Centrifugeringsevne og -hastighed
Energiklasse for vaskemaskiner
Fra vaskebræt til vaskemaskine
Gode råd om pletfjerning
Sorter dit vasketøj korrekt
Sparetips- energi og penge
Sådan undgår du husstøvmider
Valg af vaskemaskinemodel
Vaske- og tørreevne for vaskemaskine
Vælg vaskemiddel med omtanke

Vaske- og tørreevne for vaskemaskine

Hele formålet med en vaskemaskine er, at den skal vaske dit tøj rent. Derfor har vaskeevnen på din vaskemaskine en stor betydning for din tilfredshed i forhold til slutresultatet. Vaskeevnen klassificeres på en skala fra A til C, hvor A er bedst.

Ydermere har tørreevnen for din vaskemaskine også en betydning, da det ikke er sjovt at hive plaskvådt tøj ud ad maskinen. Som med vaskeevnen, bliver tørreevnen også klassificeret på en skala fra A til C. Med en tørreevne A vil dit tøj have en lavere restfugtighed end med en tørreevne B og C.

Vaskeevne samt tørreevne har ligeledes betydning for din vaskemaskinens energieffektivitet. Ønsker du creme de la creme, når du køber vaskemaskine, skal du derfor gå efter en model, som er mærket 3 x A. Det betyder nemlig, at din vaskemaskine er A mærket inden for både energi, vaskeevne samt tørreevne.

Vaskeevnen estimeres ud fra en test, som er et krav for alle vaskemaskiner at gennemgå. Testen foregår på den måde, at et stofstykke bliver smurt ind i ting, som er kendt for at være besværlige at få af tøjet. Det kan være rødvin, blod og motorolie. Hernæst bliver stofstykket vasket sammen med andet hvidt tøj på et 60 °C graders program. Det vil være resultatet af denne test, som fastsætter, hvilken vaskeevne som vaskemaskinen skal tildeles.

kvinde med vasketøj

Som sagt er en vaskemaskine med vaskeevne A vurderet til at kan vaske bedst rent. Det må dog ikke tolkes som, at en vaskemaskine med vaskeevne C slet ikke kan vaske rent. Derimod er det et spørgsmål om evnen til at vaske virkelig genstridige og indædte pletter af tøjet. Ved du på forhånd, at du jævnligt skal vaske tøj fra fodboldspillere eller har dine gæster en tendens til at spilde rødvin på dugen, kan du med fordel vælge en vaskemaskine med vaskeevne A.Copyright Vaskemaskine-guiden.dk 2011 E-mail: info@vaskemaskine-guiden.dk