Forsiden
Centrifugeringsevne og -hastighed
Energiklasse for vaskemaskiner
Fra vaskebræt til vaskemaskine
Gode råd om pletfjerning
Sorter dit vasketøj korrekt
Sparetips- energi og penge
Sådan undgår du husstøvmider
Valg af vaskemaskinemodel
Vaske- og tørreevne for vaskemaskine
Vælg vaskemiddel med omtanke

Sådan undgår du husstøvmider

Husstøvmider er små, hvide 8-benede dyr, der måler ca. 0,1 - 0,6 mm. De kan derfor normalt ikke ses med det blotte øje. Miderne lever af hår og hudskæl fra mennesker, og derfor er koncentrationen af miderne oftest størst i soveværelset.

Mængden af støv er ikke afgørende for, hvor mange husstøvmider, der kan er i dit hus, selvom navnet måske leder tankerne derhen. Husstøvmider trives godt og formerer sig rigtig hurtigt, hvis luftfugtigheden er høj. Vil man undgå husstøvmider, skal man derfor sørge for at have et tørt og lunt indeklima. Et andet godt tip er at lufte ud i hele boligen 5-10 minutter tre gange dagligt og derefter varme boligen op til minimum 20 grader. Det mindsker luftfugtigheden og dermed koncentrationen af mider.

Miderne bliver slået ihjel, når temperaturen kommer over 55 grader. Hvis man vil undgå husstøvmider, er det derfor vigtigt at vaske sit sengetøj i vaskemaskinen ved minimum 60 grader og gerne hver 14. dag. Dyner og puder skal vaskes i en vaskemaskine fire gange om året og tørres i tørretumbler.

Det er vigtigt at være opmærksom på at vaske dyner, sengelinned og puder ofte samt sørge for at lufte ud dagligt, da man ellers risikerer at udvikle husstøvmideallergi. Husstøvmiderne formerer sig med lynets hast, så har man fået konstateret allergi, er man nødt til konstant at være på forkant med at vaske sengetøj, dyner, puder mv.

Når man får konstateret allergi er det desuden vigtigt at ordne alt på én gang, så man fjerne alle de allergifremkaldende stoffer samtidig.

Copyright Vaskemaskine-guiden.dk 2011 E-mail: info@vaskemaskine-guiden.dk