Forsiden
Centrifugeringsevne og -hastighed
Energiklasse for vaskemaskiner
Fra vaskebræt til vaskemaskine
Gode råd om pletfjerning
Sorter dit vasketøj korrekt
Sparetips- energi og penge
Sådan undgår du husstøvmider
Valg af vaskemaskinemodel
Vaske- og tørreevne for vaskemaskine
Vælg vaskemiddel med omtanke

Gode råd om pletfjerning

Der findes rigtig mange gode råd og forskellige produkter til at fjerne pletter. Ja, faktisk er der næsten lige så mange råd og produkter, som der findes pletter. Er du en af dem, der heller ikke gider have 25 forskellige pletfjerningsprodukter stående, så er du ved hjælp af fire remedier godt rustet til at få pletter af tøjet.

Vaskepulver
Put tøjet i en plasticpose og tilsæt en liter varmt vand og en spiseskefuld vaskepulver. Lad tøjet blive i posen noget tid, så enzymerne i vaskepulveret får lov at virke. Afslut med at vaske tøjet i en vaskemaskine.

Opvaskemiddel
Ligesom vaskepulver indeholder opvaskemiddel også aktive enzymer, der hjælper med at opløse og fjerne pletter. Opvaskemidlet blandes med varmt vand og tøjet lægges i blød.

Glycerin
Glycerin har den fordel, at det kan opløse garvesyre fra eksempelvis rødvin eller tomater som enzymerne i vaskepulver ikke kan løsne. Gnid glycerin på pletten og lad det virke i 1-2 døgn. Glycerin er desuden skånsomt mod miljøet.

Tid og tålmodighed
Når det kommer til pletfjerning gælder det uanset metode, at man væbner sig med tålmodighed. Vaskestofferne og enzymerne skal have lov at virke og gerne i helt op til to døgn. Så tid og tålmodighed er afgørende for, om du får tøjet rent igen.

Copyright Vaskemaskine-guiden.dk 2011 E-mail: info@vaskemaskine-guiden.dk